Lichaamsgerichte therapie is een vorm van psychotherapie waarbij het lichaam centraal staat. Het lichaam draagt alle bewuste en onbewuste ervaringen met zich mee, en het is daarom uitermate geschikt om mee te werken.

Ons lichaam is een wonderlijk organisme. Het zorgt voor ons, het beschermt ons, net als onze moeder en vader. In de loop van ons leven verzamelt het lichaam alle informatie van al onze ervaringen en slaat dat op en zelfs de informatie van vorige levens ligt in ons lichaam besloten. In ons lichaam voelen we onze gevoelens, onze emoties. Op het moment dat er in ons leven iets gebeurt dat niet fijn voelt, spannen we (onbewust) onze spieren aan. Zo kunnen we , maar vooral hoeven we even niet te voelen hoeveel pijn het doet. Het zijn dus overlevingsmechanismen. Op het moment dat de situatie voorbij is, vergeten we te ontspannen. Ons lichaam draagt de herinnering van het trauma of langdurige vervelende situatie nog bij zich en blijft gespannen. We beschikken tijdens onze ontwikkeling over verschillende strategieën om te overleven. Heel worden is weer een eenheid worden en alle delen van jezelf erkennen, integreren en accepteren.

Tools en methoden om hierbij te kunnen gebruiken zijn:

  • Gesprekstechnieken
  • Ademhalingsoefeningen
  • Ontspanningsoefeningen
  • Lichaamswerk/ taal
  • Meditatie en visualisatie
  • Werken met het onbewuste
  • Creatieve therapie

Je word je weer bewust van de achterliggende oorzaak van het probleem. Dat wat je in de loop van je leven ontwikkeld hebt om je staande te houden. Door kleine stappen in veranderingen te zetten, waar ik samen met je meeloop, leer je bewuste keuzes te maken. Dat wat goed voor jou voelt, waar jij je verantwoordelijkheid in neemt. Wat zorgt voor beslissingen en weer duidelijk jouw koers te varen in jouw leven.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen