Esmeralda

Reiki


Reiki, The Usui System of Natural Healing.

Reiki is een bewustwordingsproces en heeft bij velen geholpen om oude patronen te doorbreken. Het verzacht de pijn, verlicht stress en angst. Reiki zorgt ervoor dat er herstel is tussen lichaam en geest. Het verbetert je stemming, lichamelijke symptomen en welzijn en heft blokkades op waardoor een volledige ontspanning bevordert wordt. Het herstellen van jouw innerlijke balans.

“Je hoeft niet perfect te zijn als je maar echt bent.”

Herken je dit?

Ons lichaam is een wonderlijk organisme, het zorgt en beschermt ons, net als onze vader en moeder. In de loop van ons leven verzamelt het lichaam allerlei informatie van onze ervaringen en slaat dit op, zelfs de informatie van vorige levens die in ons lichaam besloten liggen.

In ons lichaam nemen we onze gevoelens en emoties waar. Op het moment dat er in ons leven iets gebeurt dat niet fijn voelt, spannen we (onbewust) onze spieren aan en hoeven we even niet te voelen hoeveel pijn het doet.

Het zijn dus overlevingsmechanismen.

Op het moment dat de situatie voorbij is, vergeten we te ontspannen.

Ons lichaam draagt de herinnering van het trauma of langdurige vervelende situatie nog bij zich en blijft gespannen.

We beschikken tijdens onze ontwikkeling over verschillende strategieën om te overleven.

Werkwijze

Reiki is een Japanse heelkunde, door middel van handoplegging wordt de Universele levensenergie of levenskracht doorgegeven. Deze energetische techniek met zachte aanrakingen zorgt ervoor dat het zelf herstellend vermogen gestimuleerd wordt. Het brengt je in een diepe ontspanning. Je lichaam ervaart een heerlijke warme tinteling of een diepe relaxatie. Het is een veilige en praktische behandelwijze, een holistische natuurgeneeswijze en helpt je weer met jezelf in contact te komen op alle niveaus. Dat wil zeggen, fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.

Esmeralda
Esmeralda