Esmeralda

Reiki, the Art of Natural Healing.

Reiki is een Japanse heelkunde. Door middel van handoplegging wordt de Universele levensenergie of levenskracht doorgegeven. Deze energetische techniek met zachte aanrakingen zorgt ervoor dat het zelf herstellend vermogen gestimuleerd wordt. Het kan helpen oude patronen te verbreken die je niet meer dienen.

Het verzacht de pijn, verlicht stress en angst en brengt je in een diepe sluimer. Het hele systeem verkwikt, kan je een jubelend gevoel geven en je naar een harmonieus gevoel tillen. Reiki kan je in je lichaam voelen als een heerlijke warme tinteling of een diepe relaxatie. Reiki is een veilige en praktische behandelwijze.

Reiki is een holistische natuurgeneeswijze en helpt je weer met jezelf in contact te komen op alle niveaus. Dat wil zeggen, fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel.

De Reiki principes:

-Alleen vandaag wil ik niet boos worden of iemand kwaad maken

-Alleen vandaag maak ik mij geen zorgen

-Ik respecteer en ik eer mijn vader, moeder, mijn leraar en de ouderen

-Ik leef mijn leven in eerlijkheid

-Ik toon dankbaarheid naar alles wat leeft

-De Reikiprincipes, ook wel leefregels genoemd, zijn richtlijnen,  aandachtspunten, die je bewust kunnen maken van je eigen gedrag, je emoties, je unieke zelf en je manier van leven.

Ons lichaam is een wonderlijk organisme. Het zorgt voor ons, het beschermt ons, net als onze moeder en vader. In de loop van ons leven verzamelt het lichaam alle informatie van al onze ervaringen en slaat dat op en zelfs de informatie van vorige levens ligt in ons lichaam besloten.

In ons lichaam voelen we onze gevoelens, onze emoties. Op het moment dat er in ons leven iets gebeurt dat niet fijn voelt, spannen we (onbewust) onze spieren aan. Zo kunnen we , maar vooral hoeven we even niet te voelen hoeveel pijn het doet. Het zijn dus overlevingsmechanismen.

Op het moment dat de situatie voorbij is, vergeten we te ontspannen. Ons lichaam draagt de herinnering van het trauma of langdurige vervelende situatie nog bij zich en blijft gespannen. We beschikken tijdens onze ontwikkeling over verschillende strategieën om te overleven. Heel worden is weer een eenheid worden en alle delen van jezelf erkennen, integreren en accepteren.

Esmeralda